Bel mij terug

Bel mij terug

Sterk in het begeleiden naar werk!

Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16 duizend per maand toegenomen. In maart waren er ruim 8,9 miljoen werkenden. Het aantal werklozen daalde met gemiddeld 7 duizend per maand tot 307 duizend. Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn. Hiermee was het aantal werklozen voor het eerst lager dan op het laagste punt vlak voor het begin van de crisis in 2008. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Bijna 4,1 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast de eerder genoemde werklozen ging het om bijna 3,8 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct voor werk beschikbaar waren. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld duizend per maand afgenomen. UWV registreerde eind maart 268 duizend lopende WW-uitkeringen.

 

Flex Advieshuis heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van werkzoekenden op weg naar een geschikte baan. Dit doen wij door middel van individuele maatwerk trajecten, of in groepsverband door middel van verschillende workshops.

De kandidaat moet zich gaan oriënteren op mogelijke stappen op weg naar werk. Hierbij gaat het onder andere om vragen als:

  •     Wat heb ik in het verleden voor werkzaamheden gedaan ?
  •     Wat doe ik nu en bij welke organisatie(s) zou ik graag op termijn willen werken ?
  •     Wat is de meest eigentijdse en inspirerende weg om daar te komen ?
  •     Zijn dromen bedrog of kan ik mijn droom in vervulling doen gaan en hoe doe ik dat dan ?

 

Gedurende het traject ontdekt de persoon zijn/haar eigen kompas, leert om uit oude denk- en werkpatronen te stappen (de zogeheten comfortzone) en maakt zijn/haar eigen nieuwe "routekaarten". Het begeleiden en verbeteren van uw zoektocht naar werk is ons werk!

Over ons

Bel nu voor meer informatie (026) - 7854553